Marko je pobijedio na Europa Cupu u Luganu

806
Foto: Thierry Verhulst

Danas je završila druga regata ovogodišnjeg ciklusa regata Europa Cupa. Nadam se da se svi čitatelji sjećaju da je prije dva tjedna naša ekipa bila fenomenalna na prvoj regati iz ovog ciklusa, a koja se odjedrila u Slovenskom Kopru, jer sad se dobila potvrda onog što naš trener Teo Piasevoli govori dugo vremena. Trenutno je u klubu jedna od najdarovitijih generacija mladih jedriličara!

Potekli su iz drevne barake koja se srušila prije par godina, a na čijem mjestu je niknuo novi klupski dom za kojeg se nadam da mu je arhitekt predvidio dovoljno velik zid na kojem će se isticati trofeji s regata.

Za vrijeme građevinskih radova ova skupina momaka je (zajedno s ostalim našim jedriličarima) trenirala po cijeloj županiji, nije imala svlačionice, jedrilice su bile posvuda… ali to ih nije spriječilo da oforme jedan od najjačih hrvatskih jedriličarskih timova u svojoj generaciji.

Od petka do danas su u Švicarskoj, na jezeru Lugano, jedrili na regati koja se organizirala za sve tri podskupine klase Laser. Kakvi uvjeti su vladali na regatnom polju i kako je sve to izgledalo iz trenerskog gumenjaka, ujutro ćemo saznati iz prve ruke, a do tada ono najvažnije, rezultati.

Laser 4.7 – 32 natjecatelja: 11. Eleonore Borgin iz prijateljskog JK Tijat (4. djevojka)

Laser Radial – 42 natjecatelja: 3. Roko Copić (2. do 19 godina), 20. Vice Jušić

Laser Standard – 13 natjecatelja: 1. Marko Smolić, 7. Juraj Radačić (2. do 19 godina)

Momcima i djevojci čestitke i želja da u ovom ritmu nastave i u nastavku Europa Cupa.

Foto: Dunko Beg


Foto: Dunko Beg