Milan Vujasinović brončani na Prvenstvu Hrvatske

660

Milan Vujasinović, jedriličar koji je od ožujka pod Valovom zastavom ovog tjedna se okitio s brončanom medaljom na Prvenstvu Hrvatske za klasu Laser Standard! Bravo Milane, a kompletan izvještaj s prvenstva s osvrtom na sve naše predstavnike napisao je trener Teo Piasevoli:

Zbog novonastale sitvacije u svijetu doslo je do apsolutnog kolapsa domacih i medunarodnih sustava natjecanja. Medutim prije 3 tjedna strucna tijela hjs su donjela odluku o zavrsetku natjecateljske sezone 2019/20 te izradila izvaredni plan sa puno priprema i drzavnih prventava koje ce se odvijati tijekom ljeta umjesto EP i SP koje su pomaknute iz proljeca/ljeta u jesen. Tako da je plan zajednickim radom seniora i juniors sto spremniji docekati novu sezonu i velika natjecanja.

Prvi kamp za klasu laser je odrzan u Splitu te nakon kampa je odjedren Prvenstvo Hrvatske za laser standard. Na kampu su sudjelovali jedrilicari Marko Smolic, Juraj Radacic, Vice Jusic i Roko Copic u klasi laser standard i Katja Frua u Radialu. Strucnu pomoc kao voditelj kampa je dao nas jedrilicar klase finn Milan Vujasinovic koji je svoje bogato znanje i iskustvo podjelio sa jedrilicarima. Nasi jedrilicari su odjedrili puno sati u konkurenciji seniora u standardu i seniorki u radialu sto do sada nismo imali priliku jer su juniori tesko mogli uhvatiti seniore koji prema svojim programima u ovo doba obicno nastupaju na brojnim svijetskim kupovima i medunarodnim regatama.

Sto se tice samog PH na regati su nastupili Marko Smolic, Juraj Radacic, Vice Jusic i Milan Vujasinovic dok je Roko Copic osjetio bol u vec od prije problematicnom ramenu te uz konzultaciju sa fiziom i doktorom smo odlucili neriskirati sa nastupom obzirom na veliku stanku da nebi obnovili ili zakomplicirali ozljedu. Dugo nije bilo regata po europi 5 mjeseci pa Konkurecija je bila jaka prava seniorska medjunarodna puno osvajaca medalja sa OI, SP, EP i puno onih koji to zele i pokusavaju. Nas Milan Vujasinovic je osvojio seniorsku brocnu iza Filipa Jurisica i Tonca Stipanovica a nasi juniori Marko Smolic je zavrsio na 4 mjestu u juniorskoj konkurenciji, Juraj 5. a Vice 6. Iako je sve izgledalo sjajno na samim pripremama na regati Marko je po meni postavio nerealno previsoke ciljeve za plasman medju seniorima a zaboravio na borbu za
Juniorsku titulu. Najbolji medju juniorima su Bozidar Golubic iz Mornara, Bruno Gaspic iz Solita i Roko Stipanovic iz Opatije.

Na dodjeli PH upriliceno je proglasenje pobjednika Hrvatskog kupa klase laser za sezonu 2019/20 gdje je Marko Smolic osvojio 1. mjesto u klasi klasi laser standard.

Nakon ovoga sljede nove pripreme u betini i regata, kamp u Splitu u prvenstvo hrvatske za klasu laser radial i finn. A dotad se nadamo da ce se sitvacija oko covida19 ici na bolje te da ce se EP koje je planirano u 10.mj u Tivtu ipak biti odrzano.