Opet ništa od pripetavanja

1186

Ni ove godine nije održan Kup Jadranske banke, odnosno finale Šibenske regate krstaša.

S obzirom da je samo 6 jedrilica uspješno završilo jedrenje Organizacijski odbor je odlučio da se ne ide po uobičajenim sistemima kad su se kvalificirali samo pobjednici grupa, odnosno drugoplasirani kod većih grupa itd, već svih šest posada koje su ušle u cilj.

Riječ je bila o posadama Fatamorgane 2, Dubrovnika, Wish you were here, Toto Travela, Gringa 2 i Vige.

Pripetavanje se trebalo jedriti na Platuima 25 Wave Sailing Centera. S obzirom da su jedrilice od kratkih 25 stopa posade su trebale među sobom izabrati 5 najspremnijih za pravo sportsko jedrenje. Jedino se odmah nakon proglašenja pobjednika posada Vige zahvalila na svom mjestu u finalu i zamolila Organizacijski odbor da izaberu neku drugu posadu umjesto njih.

Organizator je odlučio na njihovo mjesto pozvati posadu koja je pobijedila na tjedan dana ranije održanom klupskom monotip prvenstvu, a predvodio ju je Luka Piasevoli.

U nedjelju ujutro na sastanku kormilara su se okupili skoro svi. Nedostajali su samo predstavnici Toto Travela, pa je za format natjecanja izabrano jedrenje na 4 jedrilice i 5 jedrenja. U svakom jedrenju je trebala pauzirati jedna posada i pobjednik bi se odlučio na osnovu ukupno dobivenih bodova.

Nakon izlaska na more puhao je lagani burin koji nije dugo izdržao. Nastala bonaca nije posustajala pa Regatnom odboru nije preotalo ništa drugo nego da u 13 sati objavi prekid čekanja i pošalje jedriličare na kopno.

Foto: Dubravka Pajk