ORCi Državno prvenstvo

1077

Od 7. do 9. listopada u Kaštelima se održalo Državno prvenstvo po ORCi razvrstavanju i na njemu je sudjelovala jedna naša jedrilica. Riječ je o Ladies First s Damirom Desabotom za kormilom.

Potpuno Valovoj posadi ovo je bila jedina regata u ovoj konkurenciji u 2016. godini. Ranijih godina su bili redoviti sudionici CRO ORC Kupa, ali napravili su pauzu ove godine koju su prekinuli samo za ovaj nastup.

U tri dana jedrenja rezultatski su se vrtili na donjem dijelu ljestvice. U četiri održana jedrenja najbolji rezultat im je bilo 10. mjesto u generalnom plasmanu, odnosno 5. mjesto u svojoj konkurenciji od 8 jedrilica ORC B skupine.

Na kraju su regatu završili kao 7. u skupini, odnosno 14 u generalnom plasmanu zajedničkih rezultata s “velikim” jedrilicama.

Osim njih imali smo i predstavnike na jedrilici X-Cite. Teo Piasevoli i Jakov Dabov su jedrili u posadi vicešampiona države za 2016. godinu. Oni su pojačali murtersko-biogradsku kombinaciju predvođenu Tonkom Ramešom i ponovili lanjski rezltat s Državnog prvenstva održanog u Vodicama u studenom 2015.

2016orcdp