PH za olimpijske klase

1132

JK Val je nastupio s timom Katja Frua, Smolić Marko, Radačić Jure i Copić Roko. Natjecanje je trebalo trajati od četvrtka do nedjelje ali zbog loših vremenskih uvjeta, što zbog bonace što zbog prejake bure, jedrilo se samo u nedjelju i to3 plova.

Iako vremenske prilike nisu bile naklonjene organizacija JK Bura je vrhunski odradila posao. Zadnji dan se jedrilo po jugozapadnjaku, slabom i dosta nestabilnom To je rezultiralo dosta velikim oscilacijama u rezultatima koji su bili bez odbacivanja (odjedrila su se 3 plova).

Roko je krenuo furiozno i u zadnji plov ušao kao vodeći, ali nakon dobrog starta radi taktičku grešku koja ga košta zlata i osvaja broncu.

Marko Smolić je isto imao priliku u zadnjem plovu jer je sve bilo otvoreno. Međutim loš start zadnji plov ga je udaljio od postolja. 

U klasi laser standard Radačić Jure je imao premijerni nastup i zadnji plov je za pola metra izgubio juniorsko srebro!

Katja, jedina šibenska cura je završila kao 7 cura u klasi laser 4.7.

A njihov trener Teo kaže slijedeće: “Ovo je početak nove sezone, prva regata… tek smo se zahuhtali i prije mjesec dana startali s novim programom treninga. Nadam se da ćemo odraditi buduće treninge u novom objektu, te da nećemo još jednu sezonu provesti kao beskućnici!”

 

2017makarska2