Regata MDF-a

917

Sutra je svećano otvaranje 54. Međunarodnog dječjeg festivala koji će trajati puna dva tjedna. U samoj njegovoj sredini tradicionalno organiziramo regatu za klase Optimist i Laser Radial i Laser 4.7, a od ove godine i za klasu 420.

Ove godine to će se sve dogoditi za vikend 28. i 29. lipnja, a svi zainteresirani mogu pronaći službeni Oglas regate na ovom linku.

Na ovoj regati stalni gosti-natjecatelji su mladi jedriličari iz većine jedriličarskih klubova susjednih županija. Ove godine je svoj dolazak najavila i skupina od 6 mladih talijanskih jedriličara iz prijateljskog kluba iz Porto Civitanova-e, jer je u istom terminu i već ranije najavljeni cilj prekojadranske regate Civitanova-Šibenik. Oni neće stići s regatnim krstašima, već sa svojim trenerom trajektom preko Splita, ali će dodati još jednu nacionalnu oznaku na ovogodišnju listu sudionika.

Posebno zanimljivo će biti vidjeti novu (staru) klasu 420 u regatnom polju, jer u Šibenskoj luci više od 20 godina nije bilo regate za juniorske dvosjede, a to će ujedno biti i prva regata za ovu klasu u njenoj revitalizaciji na razini cijele Hrvatske.