Roko Copić treći na Velikoj nagradi Mornara

839

Proteklog vikenda u Splitu je nastavljen drugi dio sezone za klasu laser. Velika nagrada Mornara bila je održana po uvjetima kakve priželjuje svaki jedriličar – prva dva dana tramuntana je bila jačine od 10 do 20 čvorova. Po takvom vjetru od valovaca se najbolje snašao Roko Copić. On se u konkurenciji od 42 takmičara, među kojima je bio i Juraj Radačić, također iz JK Val, u klasi laser 4.7 našao na pobjedničkom postolju, osvojivši treće mjesto. Radačić je bio 14.

JK Val je u klasi laser radial imao četiri natjecatelja. Marin Desabota je na kraju završio na osmom mjestu, Ante Jušić bio je deseti, Martin Petković 15., a Marko Smolić 19.

Komentar trenera Tea Piasevolija: „U ovoj sezoni imamo drugačiji koncept i ciljeve; ne jurimo, nego analiziramo. Neke segmente smo unaprijedili kroz pripremno razdoblje, a u nekima je konkurencija trenutačno bolja, no radi se o nijansama. Roko Copić je u Splitu napravio odličan rezultat, brzo napreduje i obećava. Moram naglasiti da je stručni tim u Valu od početka sezone ojačan za još jedno ime – naime, pomoćni trener postao je Simon Triva, nekad vrhunski šibenski laseraš, koji je karijeru završio zbog fakultetskih obveza.“