Roko je u zlatnoj grupi!

850

Europsko prvenstvo klase Laser 4.7 stiglo je do svoje polovice. Odjedrena su tri kvalifikacijska dana i formirale su se finalne skupine na osnovu rezultata šest jedrenja unutar kojih je i odbacivanje jednog najlošijeg rezultata.

Prva dva dana su vladali lagani uvjeti na moru, da bi se treći dan raspuhalo. Natjecatelji su morali pružiti sve od sebe, a najbolje su prošli oni koji su najspremniji za takve uvjete.

Izgleda da se Roko spremio jako dobro jer je vrlo dobar tijekom cijelih kvalifikacija. Ako izuzmemo izuzmemo 28. mjesto koje je rezultat u četvrtom plovu i može se odbaciti, njegovi ulasci u cilj su 15, 15, 8, 5 i 4. Definitivan napredak se vidi u ova dva posljednja rezultata po uvjetima koji su vidljivi i na naslovnoj fotografiji.

Inače po riječima vođe puta, Tea Piasevolija, naša družina u Španjolskoj se vrlo dobro snašla i odlično se uklopila u skupinu koju čini nekoliko trenera koji su okupili jedriličare iz Švicarske, Nizozemske, Velike Britanije i Finske.

Redoviti “brifinzi” tri puta dnevno, prije odlaska na more, nakon povratka, analize jedrenja svakog člana tima, uvjeti na regatnom polju… jedrenje se živi 24 sata.

Ništa manje nije ni uloga našeg Dunka Bega koji je na sebe preuzeo svu logistiku međunarodnog tima, brine se za opremu, gumenjake i najvažnije, prehranu svih članova ekipe!

Naši se najviše nadaju da će Rokova oprema uspješno odoliti svim izazovima na moru jer je on pokazao da je spreman za vrhunsko jedrenje.

U konačnom plasmanu zauzima 22. mjesto od 238 natjecatelja, a samo nekoliko bodova ga dijeli od najbolje desetorice. Također je lijepo primijetiti da je najbolji od svih hrvatskih jedriličara na Prvenstvu!

Regatu nastavlja u zlatnoj skupini, a jedri se do subote.