Šibenik ORCi Kup

920

4.regata iz ciklusa ORC Kupa Hrvatske za 2013. godinu održana je u našem akvatoriju u već uobičajenom terminu. Ponovila se brojka od 7 posada koliko ih je nastupilo i na prethodnoj regati koja se održala u Zadru prije 4 mjeseca. Ponovno su izostali “veliki”, ali to nije smetalo “malima” jer su bili dosta ujednačeni što se tiče realnih ulazaka u cilj.

Jedrilo se na već standardnom regatnom polju za većinu regata u ovom akvatoriju, a to je u trokutu između Zlarina, Prvića i Sestrica. Puhalo je stalno s juga, samo što je u subotu prevladavala malo zapadnija varijanta, a u nedjelju je davalo više s jug-jugoistoka. Oba dana je bilo više nego dovoljno vjetra za kvalitetno jedrenje. Jedino što je dva puta bilo malo više odlaska vjetra u desno pa se morao postavljati i “charlie”.

Najujednačenije jedrenje tijekom ovog vikenda je pokazala ekipa s Anđele X koja je nastavila ovogodišnji dominantni pobjednički niz. Prvi plov su kasnili na prvoj orci, ali ubrzo su to nadoknadili i završili regatu kao 2. Nakon toga su zaredali s dva prva mjesta, da bi im posljednja dva plova račune pomrsio Slovački Quebramar. Međutim, konstantno dobro jedrenje im je osiguralo uvjerljivu pobjedu.

Osim posade Anđele X na regati je nastupila i druga Valova ORCi posada, predvođena Damirom Desabotom na jedrilici Ladies First. Ovo im je bila prva regata u Kupu ove godine, a zahvaljujući ujednačenim ulascima u cilj, zauzeli su 6. mjesto u konačnom poretku.

Na ovoj regati je napravljena i promocija novih promidžbenih elemenata CRO ORC Udruge tako što je na Šibensku rivu, gdje su bile privezane jedrilice, postavljen šator i zastavice s logotipima sponzora, a također i promidžbeni TV zid na kojem su bile prikazivane fotografije i ostali materijali zanimljivi svim znatiželjnicima. Svi koji su se našli na rivi mogli su na taj način dobiti dodatne informacije o regati i općenito o ovom događanju. Po najavama dr. Drinkovića na tome se neće zaustaviti i uložit će se u još neke sadržaje koji će kopneni dio regate učiniti još zanimljivijim i bogatijim.

U ukupnom poretku CRO ORC Kupa za 2013. godinu Branko Iljadica i ekipa s Anđele X su utvrdili svoju vodeću poziciju, a slijedeća regata će se održati u Puli pod imenom ORCi Mireo Cup krajem rujna.