Spremni za rekonstrukciju!

795

U prethodnom članku su dane neke neznake, ali vjerojatno oni koji nisu iz Šibenika i nisu iz njih puno saznali. Uglavnom, tema je vezana uz jedan od prvih članaka na našem obnovljenom web-u. Za one koji još nisu prepoznali o čemu je riječ, pišemo o rekonstrukciji stare klupske barake!

Svi su upoznati s našom starom barakom u Docu, koja je i izgrađena kao “privremeno rješenje”.

2014baraka

U njoj su odgojene brojne generacije Šibenskih mladih jedriličara i svim članovima je prirasla srcu, ali stiglo je vrijeme da se završi ovo poglavlje u povijesti kluba! Trenutno je, a taj trenutak traje već godinama, baraka u vrlo lošem stanju. Pitanje je trenutka kad će se početi urušavati i samo se treba nadati da se tada nitko neće naći u njoj i ozlijediti se. Da bi se izbjegle te nemile scene klupsko rukovodstvo je uz pomoć iskrenih prijatelja našeg kluba i Šibenske gradske uprave, napokon smoglo snage da krene u rekonstrukciju postojećeg objekta!

O toj temi će ubuduće biti više govora, a ono što nam je trenutno najvažnije je pitanje smještaja Valove flote i omogućavanje nastavka rada kluba.

U tu svrhu nam je Šibenska gradska uprava još jednom izišla u susret i dala pravo korištenja jednog od objekata u kanalu Sv. Ante. Objekt se nalazi na području uvale, među šibenčanima a i šire, poznate kao Minerska. Naziv “Minerska” uvala je dobila jer se još od doba Austro-Ugarske monarhije na tom području nalaze mornaričke baze sa skladištima streljiva.

Cijelo to područje je trenutno pod jurisdikcijom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima i drugim zaštićenim vrijednostima Šibensko-Kninske županije, od koje ovih dana trebamo dobiti koncesijsko odobrenje za upotrebu objekta i prilaz moru. Inače je taj predio od prošlog ljeta poznat po šetnici.

Osim objekta koji je nama predan na korištenje za vrijeme rekonstrukcije “barake”, na tom području se nalazi još desetak sličnih objekata. Za sve njih je zamišljeno da budu dio sportsko-rekreacijske zone čija je žila kucavica spomenuta šetnica duž cijelog kanala. Definitivno se naš klub s ovom svojom potrebom izvrsno uklopio u ovaj plan. Cijelo vrijeme dok se budemo nalazili na ovoj lokaciji nastavit ćemo s našim uobičajenim aktivnostima od kojih je najvažnija rad s djecom i mladima. Naravno, tu će biti i logistička baza regatama koje organiziramo svake godine. Prva od njih će biti već krajem ovog mjeseca. Tu je i ovogodišnja proljetna škola jedrenja s čijom prezentacijom se kreće za desetak dana…

Da bi se moglo krenuti s preseljenjem flote iz Doca potrebno je ovaj objekt prilagoditi novoj svrsi i obaviti neke predradnje.

2014minerska06

Za početak se krenulo od osnovnog, zatvaranja prostora zbog sigurnosti opreme i jedrilica koje će se nalaziti unutra!

2014minerska04

Radove volonterski obavljaju naši članovi, a kako je veliki posao pred nama na, obje lokacije, dobrodošli su svi koji nam mogu pomoći u bilo kojem obliku!