Stipe i TB Race Team

1001

Ipak se uspjelo jedriti na drugom danu finala ciklusa ovogodišnjih flotnih regata koje organizira Wave Sailing Center.

Istina, čekalo se skoro cijeli dan i prvi start je signaliziran u 12:29. Puhalo je nešto između tramontane i bure, s čestim dricevima i konstantnim slabljenjem, da bi na koncu vjetar apsolutno nestao i regata se prekinula nakon pola sata.

Prvotna ideja je bila da se odjedri još pet plovova, pa da se dođe do dva odbacivanja. Kako se razvijala situacija na moru svi su očekivali da će se ići doma prije nego se očekivalo. Apsolutna bonaca je vladala u cijeloj Šibenskoj luci!

Oko 14:15 je na opće iznenađenje zapuhao maestral. Zavladali su skoro pa identični uvjeti kao i u subotu. Nakon petnaestak minuta je pripremljeno regatno polje i krenulo se s jedrenjima. Do vremenskog ograničenja koje je bilo određeno na 15:00 uspješno su napravljena dva plova, a s općim pristankom svih sudionika krenulo se i u 6. jedrenje.

Na kraju kad su se bodovi zbrajali dogodila se vjerojatno jedna od najzanimljivijih situacija na bodovnoj listi u posljednje vrijeme. Osim što je TB Race Team imao maksimalni učinak od 6 pobjeda, preostale tri posade su završile jedrenja s jednakim brojem bodova. Sve tri ekipe su imale jednak broj drugih, trećih i četvrtih mjesta!

Po pravilima konačni poredak je odlučio poredak u posljednjem jedrenju. Tako da su na četvrtom mjestu završili momci iz JK Galeb, na trećem su bili Šibenčani, a na drugom Mareus Racing Team. A kao što je spomenuto pobjeda je otišla u ruke posadi Stipe Vitaljića koja je bila sastavljena od Tomislava Bašića, Nenada Bugarina, Lamjane Jurčec i Nenada Bugarina!

2016frfinale4

Ovo je ujedno bila poljednja regata koju je JK Val organizirao u 2016. godini. Idući put smo domaćini na Prvenstvu Hrvatske klase IOM 20-22. siječnja 2017. na Rogozničkom kupu, a do tada možete poviriti u galeriju današnjih jedrenja koja je na ovom linku.