Vujasinović donio Valu srebro na PH klase Finn!

586

Sredinom tjedna iza nas JK Labud je organizirao Prvenstvo Hrvatske za nekoliko klasa, a ona koja je nama najzanimljivija je klasa Finn u kojoj jedri član našeg kluba, Milan Vujasinović.

U nastavku možete pročitati izvještaj trenera Tea Piasevolija o događanjima na regatnom polju ispred Splita:

U Splitu je jučer završilo državno prvenstvo za klasu Finn. Odjedreno je 5 plovova po laganom do srednjem maestralu. Valov jedriličar Milan Vujasinović dojedrio je do srebra iza Josipa Olujića iz Splitskog Labuda. Nakon bronce na državnom prvenstvu u klasi Laser u svojoj matičnoj klasi Finn napravio je stepenicu više i završio drugi.
Više od srebra nije bilo realno za očekivati jer je Milan jedrio s posuđenom opremom s obzirom na to da mu je oprema u Valenciji (Španjolska) te čeka transport u Gdinj (Poljska) gdje ga čeka nastup na europskom prvenstvu klase Finn.
Državno prvenstvo je bila završna priprema za sami nastup na Europsko prvenstvo, a prije ovog odrađene su pripreme u Valenciji koja je međunarodni centar klase Finn.
Milan Vujasinović kreće dalje u lov na olimpijsku normu za Tokyo (Japan) gdje je ostalo još jedno slobodno mjesto za klasu Finn. Radi se o iskusnom jedriličaru koji je u samom svjetskom vrhu ove klase, a 2016. je bio brončani na EP. Sve je izvjesnije da će kvalifikacijska regata za OI biti u svibnju iduće godine u Portu (Portugal) na SP. Neće biti lako ali šansa i volja za borbom postoje.
Na put za EP krećemo 26. 8. Par dana ćemo se aklimatizirati na Baltik, a 1. 9. kreće prvenstvo. Svima je upitnik iznad glave jer je ovo prvo veliko prvenstvo nakon poremećaja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Valovi juniorski laseraši Smolić, Radačić i Copić se pripremaju za nastup na europsko seniorsko prvenstvo u Gdinju i juniorskom prvenstvu koje je planirano početkom listopada u Tivtu (Crna Gora). Nadamo se da se situacija s pandemijom ovu jesen neće pogoršati i da će se planirana prvenstva održati.