2. WSC fleet race

1079

U subotu i nedjelju 10. i 11. lipnja jedrila se druga ovogodišnja flotna regata za Wave Sailing Center Fleet Cup 2017. Nastupile su tri posade tako da se u principu jedrio triplerace, a pobjednik se dobio nakon 8 jedrenja.

Prva polovica regate se jedrila po laganom maestralu i uspješno se odjedrilo 5 plovova. U svih pet plovova poredak ulazaka u cilj je bio jednak. Sve pobjede je odnijela posada Marka Smolića, dok su sva druga mjesta odnijeli momci predvođeni Lukom Piasevolijem. Preostala, treća mjesta, su otišla u ruke Zagrebačke posade predvođene Tomislavom Gomerčićem.

Nedjelja je bila bogatija vjetrom. Prvo je krenula bura, pa je okrenula na tramuntanu, da bi u nastavku dana stabiliziralo negdje u sredini.

Preostala tri jedrenja su bila dosta atraktivna zbog uvjeta na moru, a što se rezultata tiče slika se potpuno preslikala sa subote, pa je regata zaključena s osam pobjeda za Smolićev tim, osam drugih mjesta za Piasevolijevu posadu i osam trećih mjesta za ekipu Tomislava Gomerčića.

U svakom slučaju svi su se složili da je bilo  fenomealno druženje pod jedrima po raznolikim vremenskim uvjetima i svi su otišli kućama s osmjehom na licu.

Par fotografija možete pronaći u fotogaleriji, a također i video izvješća od subote:

i nedjelje: