Laser Italia Cup

1107

Od prošlog utorka su Marko Smolić i Roko Copić sa svojim trenerima Teom Piasevolijem i Martinom Petkovićem i Dubrovačkim kolegama boravili na petodnevnim pripremama na jezeru Garda. Klasične pripreme su trajale do petka kad su nastupili na trodnevnoj regati Laser Italia Cupu.

Lokacija ovih priprema je izabrana zbog uvjeta koji vladaju na ovom, među jedriličarima, vrlo popularnom jezeru i činjenici da će nastupiti na regati koja po broju sudionika može simulirati jedrenje na velikom natjecanju kao što je predstojeće Svjetskom prvenstvu.

Inače je u Italiji klasa laser trenutno u naponu snage što pokazuje broj od desetak osvojenih odličja na proteklim Europskim i Svjetskim prvenstvima, kao i broj sudionika na ovoj regati kojih je bilo skoro 250, od čega u Laser radialu 112. Riječ je o brojevima koji su u Hrvatskoj u zoni znanstvene fantastike kad je riječ o ovoj klasi!

U tri natjecateljska dana ukupno su odjedrena četiri plova i naši su imali dobre rezultate. Roko je u cilj ulazio kao 22., 21., 34. i 13. što je u konačnom zbroju dalo 32. mjesto u ukupnom plasmanu. Marko je bio bolji i uknjižio je 8., 4., 3. i 16. mjesto, a na kraju ga je to postavilo na ukupno 8. mjestu.

Regata za koju se pripremaju je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Nizozemskom Medembliku sredinom kolovoza.

2017garda2

2017garda1