39. Betinska regata

870

Tjedan nakon regate u Sv. Filipu i Jakovu, dalmatinski kadeti i oni malo stariji su se okupili na najvećoj ljetnoj regati, a ona se već dugi niz godina održava u Betini.

Naravno i mi smo imali naše predstavnike i u optimistima i u laserima.

Odjedrila su se 4 jedrenja, a naši jedriličari u optimistima su između 71. natjecatelja i natjecateljice ovako završili:

7. Roko Copić

30. Katja Frua

39. Šimun Vlahov

55. Mihovil Grcić

60. Marin Bačelić

Vidimo da se i ona ovoj i na prethodnoj regati Roko Copić nije nalazio u samom vrhu kao što nas je naučio u proljetnom ciklusu. To je posljedica preuranjenih starteva i na jednoj i na drugoj regati, ali kako je održano malo jedrenja nije bilo dovoljno odbacivanja da bi nadoknadio izgubljeno.

Što se tiče lasera, tu smo imali 4 predstavnika, a među njima i naše predstavnike s Europskog prvenstva održanog u Norveškoj. Tu su naši rprezentativci opravdali svoj reprezentativni status pa su se na prva dva mjesta plasirali Marko Smolić i Marin Desabota, a na 6. mjestu je završio Juraj Radačić, dok je 7. od 8 bio Hrvoje Svračak.

Po dostupnim informacijama na internetu nismo usjeli pronaći ovogodišnje fotografije iz Betine, ali na ovom linku možete pogledati kako je u Betini bilo 2009.