Kadetsko PH

1042

Jučer je završio prvi dan kadetskog Prvenstva Hrvatske koje se ove godine održava u Zadru pod organizacijom JK Uskok.

Naši jedriličari nastupaju u velikom broju i po prvi put na jednu ovako jaku regatu se otišlo s čak dva kombija i 3 trenera, a nastupamo u čak 3 klase!

Na regatnom polju je jučer puhao lagani burin. Uvjeti po kojima je vrlo neugodno jedriti s taktičke strane, zbog čestih i naglih promjena, driceva i refula. U svakom slučaju glavni trener, Teo Piasevoli, je kao prvenstveni zadatak našim jedriličarima dao da stalno budu između oznaka na koje prvo trebaju ići i protivnika te da nikom ne dozvole da ih prođe. Koliko su se naši kadeti toga držali može se vidjeti u rezultatima.

Zbog uvjeta na moru održan je samo jedan plov. U klasi otimist je Roko Copić 2., a najzvučnije ime ljetnog prijelaznog roka, Ante Jusić među laserima je također drugoplasiran.

U klasi 420, prvom velikom nastupu našeg dvojca u ovoj klasi Jurja Radačića i Hrvoja Svračka, a i mora se naglasiti prvoj većoj regati ove klase nakon dugo godina, pozicija na rang ljestvici je trenutno na pod brojem 4.

Teo od ostalih, nespomenutih, očekuje mnogo bolje nastupe u predstojećim danima, a vjerujem da ga i svi simpatizeri kluba podržavaju u toj želji.

Foto: Zrinka Grancarić