Gotovo i za ovu godinu

1356

Naravno, nije riječ o kraju klupskih ovogodišnjih aktivnosti, već o završetku 6. Solaris kupa.

Nedjelja je na kraju ispala kao jedini dan kad se uspio samo jedan plov odvesti do kraja. Flota je pozvana na more već oko 10 sati i čekalo se formiranje maestrala koji je lagano puhao od ranog jutra. Dovoljno stabilno se formirao tek oko 13 sati i tad se krenulo sa startevima.

Kako se plov približavao kraju vjetar je slabio i počeo s okretanjem. Nažalost nije bilo više dovoljno vremena da se do 15 sati postavi novo polje i signalizira start za sve grupe. I tad je signaliziran kraj jedrenja i svršetak regate.

što se tiče Valovih jedriličara, oni su završili od vrha do dna rezultatske liste. Najiskusniji u klasi Optimist, Roko Copić, je regatu završio na 14. mjestu. Seriju dobrih rezultata su pokvarili rezultati 2. i 5. jedrenja, ali to je sve dio sporta.

Prvi idući Valovac je bio Šimun Vlahov koji se nalazio na 78. mjestu, zatim 114. Marin Bačelić, pa na 118. mjestu naša jedina djevojčica, Katja Frua. 139. je bio Mateo Badžim, pa 145. Mate Đaković, 147. Noa Petković, 155. Jakov Bujas, 157. Lovre Barić, i među nekolicinom onihi na 159. mjestu su bili Jakov Paškov i Filip Svračak.

Posljednjeg dana je na regatnom polju i u zoni podjele nagrada s foto aparatom bila dežurna gđa. Nina Badžim, a izbor njenih fotografija možete pronaći na ovom linku.

A što se tiče najboljih, ove godine to su bili jedriličari iz Splita. Pobjedu je odnio jedriličar JK Mornar, Bartol Urem, a na drugom mjestu je završio Ratko Knez iz JK Split. Na 3. poziciji je finalizirao Nathan Berto iz JK Maestral iz Rovinja, a na 4. mjestu je završila talijanska jedriličarka Stefania Padoan iz Trsta. Najbolji slovenski jedriličar je bio petoplasirani Janez Zabukovec iz Kopra.

Kao najveći gubitnik regate mogao bi se izdvojiti najbolji poljski predstavnik, Filip Szmit. On i njegovi sunarodnjaci su u subotu zaboravili zamijeniti oznake grupa u kojima su trebali jedriti drugog dana regate, pa su im svima rezultati 4, 5. i 6. jedrenja DNF. Preostala 4 rezultata su bila vrlo dobra, jer je završio na 3, 5, 3. i 1. mjestu. Ali pravila su pravila i vrijede za cijelu flotu…

U svakom slučaju, nadamo se da će prevladati pozitivne impresije iz Zablaća i da ćemo se sa svima vidjeti i iduće godine na 7. izdanju Solaris kupa!