Grand Prix Slovakia

765

18. i 19. travnja se na Zlarinu vozila regata za čiji ORC dio se brine naš klub. Naravno, riječ je o Zlarinskoj regati krstaša koja je ove godine bilježila svoje 13. izdanje.

U ORC-u se okupilo 7 posada, a među njima se našla i posada Ladies First sa skiperoom Damirom Desabotom. Oni nisu nastupili na prvoj ovogodišnjoj regati koja se boduje za ORC kup, pa se nedostatak uigranosti osjetio u njihovoj izvedbi na regatnom polju.

Na regatnom polju su inače vladali vrlo teški uvjeti po kojima su se uspješno odvezla samo dva plova. U subotu je jedriličare nadvladala jaka i vrlo jaka bura. Po tim ekstremnim uvjetima dvije posade su morale odustati, a među njima i Valovi predstavnici. Srećom, na jedrilici nije bilo ozbiljnije štete, pa su mogli nastaviti jedrenje u nedjelju.

Nedjelja je donijela i određene kadrovske promjene, pa je isprobana kombinacija s Teom Piasevolijem za kormilom. Dva uzaludna starta su bila napravljena tijekom jutra, jer je vjetar značajno mijenjao smjer tijekom plovova. Tek se iz trećeg puta uspjelo stići do kraja plova, premda su i ti uvjeti bili dosta zahtjevni i za jedriličare i za RO.

Ekipa Ladies First je završila na 6. mjestu, a s ovom regatom se uvrstila i na ovogodišnju rang ljestvicu oja se boduje za CRO ORC Kup. Rezultate regate možete pronaći na ovom linku, a aktualno stanje u Kupu možete pronaći na web stranicama Udruge ORC jedriličara.