Ipak 8 posada a i jedna medalja!

1106

Završilo je Prvenstvo Hrvatske u dvobojskom jedrenju, a koje je JK Val organizirao u sinergijskoj suradnji s Wave Sailing Centerom.

Umjesto najavljenih 7 posada na regati je sudjelovalo 8 ekipa, jer se u posljednji tren prijavila još jedna mlada ekipa iz JK Mornar.

U petak su posade imale jedrilice na raspolaganju za treninge i po poprilično vjetrovitim uvjetima napravili su vrlo kvalitetne treninge s nažalost određenom štetom koju je tehnička služba Wave Sailing Centera ipak uspjela sanirati na vrijeme.

Subota je također bila vjetrovita. Puhala je bura koja je neznatno oscilirala u smjeru, tako da ekipa postavljača bova nije imala previše posla. Jedina ozbiljna obaveza im je bila brza izmjena posada, a koju su obavljali u tandemu s presuditeljima.

Za 8 ekipa ukupno je bilo predviđeno da se odjedri Round Robin s 14 flighteva. U subotu se uspjelo odjedriti samo njih 10, a za nedjelju se planiralo jedriti ostatak i ako se uspiju i finalni plovovi.

Nažalost, nedjelja je bila više dan za ugodnu šetnju uz more nego za jedrenje. Zbog prognoze regatno polje se nije postavilo u Šibenskoj luci, već je flota odtegljena ispred Jadrije. Tamo se po laganom burinu uspjelo odjedriti još dva flighta i to je bilo to za ovo prvenstvo.

Srećom su odjedreni dvoboji bili dostatni za postavljnje vrlo vjerodostojne tablice, a ona izgleda ovako:

  1. YC Kornati – Tonko Rameša – 100%
  2. JK Val seniori- Teo Piasevoli – 83%
  3. JK Mornar seniori – Lovre Perhat – 67%
  4. JK Val juniori – Marko Smolić – 67%
  5. JK Mornar mlađi seniori – Toma Stipanović – 50%
  6. JK Galeb – Frane Grego – 17%
  7. JK Val – mlađi seniori – Marin Desabota – 17%
  8. JK Orsan – Lovre Peović – 0%

Mi možemo biti vrlo zadovoljni konačnom ljestvicom, jer osim srebra koje je osvojila seniorska posada u sastavu Teo Piasevoli, Luka Piasevoli, Simon Triva i Damir Vukić, naši juniori su pokazali da imaju ozbiljne namjere na budućim regatama!

Ekipa juniora je bila u sastavu Marko Smolić, Juraj Radačić, Roko Copić i Martin Petković, a naš treći tim (mlađi seniori) su bili predvođeni Marinom Desabotom dok su u posadi još bili Nikola Ninić, Luka Novaković i Krešimir Trklja.

Situacije na moru su se na kraju svakog dana mogle pogledati u retrospektivnim video uratcima na YouTube-u, dok je fotogalerija od subote dostupna na ovom linku.