ORC Grand Finale

1208

Prošli vikend smo bili domaćini četvrte regate za CRO ORC D-Marin kup koja se jedri u Šibeniku, a ujedno i posljednje za ovogodišnji ciklus Kup natjecanja.

Nastupilo je 6 najvjernijih posada koje se bave ORC jedrenjem, X-Cite, Gringo 2, Yellowpad, Mareus II, Orca i Ladies First. U principu posade iz cijele Hrvatske i skoro s cijelog Jadrana.

Jedrilo se između Zlarina i Obonjana po jugu s levanta koje je na mahove puhalo i preko 20 čvorova. Zahtjevni uvjeti za jedrenje, ali posadama koje jedre za Kup to ne predstavlja neki poseban problem. Jedini kojima ovakvi uvjeti izrazito nisu išli na ruku su naši momci s Ladies First. Naravno, nisu u pitanju njihove jedriličarske vještine, već premala duljina njihove jedrilice za val koji je bio na regatnom polju. Uglavnom, posada Damira Desabote je kao i uvijek, dala sve od sebe!

U subotu je odjedren maksimalan program s tri predviđena plova, a samo se u trećem plovu morao ponavljati start zbog općeg opoziva.

Nedjelja je bila izrazito loša za jedrenje i boravak na moru. Od samog jutra je puhala vrlo jaka bura uz obilnu kišu, pa RO nije niti poslao jedriličare na more i rezultati izračunati u subotu su postali konačni rezultati regate:

  1. Mareus II
  2. X-Cite
  3. Gringo 2
  4. Yellowpad
  5. Orca
  6. Ladies First

I za kraj, fotogalerije od subote i nedjelje, odnosno video snimljen u subotu.