Ladies First odnijeli ORC B

1061

Sa završetkom ORC Grand Finala dobila se i konačne ljestvica jedrilica i kormilara za ovogodišnji CRO ORC D-Marin kup.

Nakon prošlogodišnje duple krune našeg Branka Iljadice Rape niz osvajanja trofeja u CRO ORC D-Marin kupu je nastavila posada s Ladies First i Damirom Desabotom za kormilom. Oni su ove godine proglašeni najboljom posadom u “maloj”, ORC B skupini.

U ORC B skupini je ove godine na šest bodovanih regata nastupilo 15 jedrilica. Bodovala su se ukupno 24 jedrenja, a od te sume su se mogla odbaciti četiri najlošija rezultata. Naša posada je već na prvoj regati koja se jedrila u Sukošanu u ožujku krenula ambiciozno i odnijela pobjedu u ovoj skupini. Jednako kvalitetno su nastavili i na Uskršnjoj regati, te na preostale četiri regate koje su se održavale u našem aranžmanu u akvatoriju oko otoka Zlarina.

Inače, kao kuriozitet treba spomenuti da je Ladies First, inače First 34.7, najmanja jedrilica koja se natječe za CRO ORC D-Marin kup! Vlasnik jedrilice je Zoran Popović i velikodušno ju je ustupio ovoj posadi jer je on najčešće zauzet zbog poslovnih obaveza da se aktivno natječe na ORC regatama.

Momci i djevojke koji su ove godine Damiru Desaboti pomogli u osvajanju trofeja su: Marin Desabota, Luka Piasevoli, Marko Budiša, Damir Vukić, Nikola Ninić, Krešo Trklja, Ivona Desabota, Luka Novaković.

2017ladiesf

 

 

2017ladiesf2

 

2017ladiesf3