Još 3 dana Argentine

837

Svjetsko prvenstvo klase Optimist traje još 3 dana. Trenutno se jedri drugi dio flotnog jedrenja, a iza sudionika je kvalifikacijski dio flotnog jedrenja i prvenstvo u ekipnom jedrenju.

Do sada nismo posebno izvještavali na našim stranicama zbog vrlo dobro uređivanog Facebooka prvenstva, ali je stiglo vrijeme da se napravi jedan kratki rezime.

Vremenski uvjeti na regatnom polju su bili raznoliki, pa je bilo svega po malo… i bonace, a i vrlo jakog vjetra, a jedino što je stalno svih ovih dana je konstatno prisutan kurenat. Boju tekućine u kojoj voze možete razaznati na gornjoj slici, a naši se u svemu tome nisu baš najbolje snašli.

Najvisočije plasiran je Deni Martinović koji je na 94. mjestu. 5 mjesta iza nje je trenutno Nina Škopac koja je prvenstvo otvorila fenomenalnim 4. mjestom u prvom plovu, ali kasnije je nanizala dosta lošije ulaske u cilj.Na 102. mjestu je Krešimir Buneta, pa onda jedan malo veći skok do 154. mjesta dovodi nas do Martina Verbaneca. I na kraju niza naših predstavnika imamo našeg Roka Copića koji je trenutno 160. od 207 natjecatelja.

Svi njegovi ulasci su između 30. i 50. mjesta u grupama u kojima je jedrio (jer ne jedri svih 207 optimista zajedno, već su podijeljeni u 3 skupine).

Što se tiče timskog dijela prvenstva, tu jeder timovi pojedinih država jedni protiv drugih. Naši su bili dobri u kvalifikacijama i pobijedili su Njemce, Engleze i Singapurce, pa su morali kapitulirati pred Novozelanđanima koji su bili posljednja stepenica za ulazak u finalna jedrenja. Novozelanđani su nakon pobjede nad našim jedriličarima izgubili prvu finalnu regatu od ekipe Tajlanda koja je na kraju ekipni svjetski prvak!

U svakom slučaju, zanimljivo je i naporno u Argentini, a našim predstavnicima želimo bolju inspiraciju u završnom dijelu natjecanja.

Foto: Matias Capizzano – Roko Copić