Kup Jadranske banke

1267

Pobjednici po grupama, 14. Šibenske regate krstaša, su se našli u nedjelju ujutro na Šibenskoj rivi i u hotelu Jadran obavili ždrijebanje grupa i brodova.

Parovi su bili slijedeći:

Grupa 1:

1. Marina Kaštela – Armano Zekan, JK Marina Kaštela

2. Gringo 2 – Robert Sandalić, JK Uskok

3. Ladies First – Damir Desabota, JK Val

Grupa 2:

1. No name – Mate Arapov, JK Mornar

2. Amaro – Dalibor Vojvodić, JK Mande

3. Dubrovnik – Tonči Kordić, JK Orsan

Grupa 3:

1. Anđela X – Branko Iljadica, JK Val

2. Uniform – Miha Pučnik, NC Rogla

3. Lucija – Darko Šupuk, JK Zenta

2013kupjb01

Inače, u subotu je obaviješteno 8 posada o sudjelovanju u finalu, a na 9. se nažalost zaboravilo. Kad smo saznali za propust već je bilo kasno i 9. posada se nije uspjela okupiti. Zato se krenulo s obavještavanjem slijedećih po kriterijima obaviještavanja i tek se uspjela okupiti posada Darka Šupuka, koju su pojačale cure sa Stribora.

Regatavalo se na Salonama 38 na kojima se održavao i Valov kup dva dana ranije.  Vrijeme je bilo povoljno za jedrenje i uspješno održavanje svih planiranih jedrenja. Krenulo se po lijepom, sunčanom vremenu i jugom od desetak čvorova. Kako je dan odmicao skupljali su se oblaci i sunce se pojavljivalo tek povremeno, a vjetar je u tim trenucima slabio.

2014kupjb02

Iza 14: 30 krenulo se s finalnim jedrenjima. Nastup u finalnoj skupini su izborile posade Anđele X, Gringa 2 i No name-a. Od 3 planiran jedrenja oni su odjedrili samo 2. Iljadica i ekipa su u oba plova ostvarili pobjedu, a ekipe Gringa i No name-a su na kraju imale jednak broj bodova, pa nije bilo potrebe da se ide i na treće jedrenje. Tako da je nagrada glavnog sponzora, Jadranske banke – 5000 kuna, drugi put za redom ostala u Šibeniku.

2014kupjb04

Fotogaleriju možete pronaći na ovom linku.