Podjela nagrada

1435

Nakon uzbudljivog i lijepog dana na moru svi su se prebacili u caffe bar Azimut, ispod katedrale, na toplu porciju fažola i podjelu nagrada.

Cijela svečanost je započela s dodjelom 2. priznanja “Valovi Šibenika” za najpožrtvovaniji pothvat spašavanja na moru u kojem je bar jedan od sudionika jedrilica ili jedriličar, a koji se zbio između lanjskog i ovogodišnjeg Sv.Nikole. Ove godine priznanje je otišlo u ruke mlade splitske jedriličarke Hane Dragojević (12) iz JK Labud, koja je na proljetnoj regati optimista “Opatija Spring Cup” u Opatiji spasila našeg jedriličara Marka Smolića. Njemu se za vrijeme regate prevrnula jedrilica i u padu u more se škota zapetljala oko pojasa za spašavanje na predjelu leđa. Iz tog položaja nije mogao ništa napraviti da se otkači, ali je srećom Hana bila u tom trenutku u blizini, pa je na njegove pozive u pomoć odmah skočila u more i otpetljala ga! Priznanje Hani je dao g. Vicko Batinica, vlasnik tvrtke Brodospas, koji je istaknuo da mu je vrlo drago što se ovakvo priznanje daje u klubu čiji je on jedan od sponzora jer je jedna od glavnih djelatnosti Brodospasa spašavanje i pomoć pomorcima u nevolji.

2013srkpodjela02

Nakon dodjele Valova Šibenika nastavilo se s podjelom nagrada za najbolje jedriličare na 14. Šibenskoj regati krstaša.

2013srkpodjela03

Kao što je već uobičajeno, nagrade su podijeljene za prvoplasirane po skupinama u kojima se vozilo, ali glavna nagrada, odnosno nagrada za ukupnog pobjednika nije se dodijelila. Nju je tek trebao netko osvojiti na sutrašnjem Kupu Jadranske banke. Pobjednici skupina će se ujutro naći na rivi i u triple race-u na Salonama 38 pokazati tko je najbolji ove godine u Šibeniku.

U međuvremenu su se događanja u Azimutu nastavila prigodnom, zabavnom, bogatom lutrijom.

2013srkpodjela04

Fotografije iz Azimuta možete pronaći na ovom linku.