Laseri na Zlarinu

1591

Pripremni kamp za klase Laser radial i Laser 4.7 što se održavao na Zlarinu je završio i jedriličari i jedriličarke nakon njega mogu krenuti na ljetni ciklus lokalnih i međunarodnih regata mnogo spremniji nego inače.

Početak priprema je bio 17. i trajale su sve do 26. lipnja s tim da su posljednja dva dana bila organizirana kao službena regata u sklopu regate Međunarodnog dječjeg festivala koja se organizira u Šibenskoj luci.

Sudjelovalo je oko 40 momaka i djevojaka koji su sa svojim trenerima i pratnjom stigli sa skoro cijelog Jadrana. Tako su se na Zlarinu mogli susresti Porečani, Opatijci, Crikveničani, Riječani, Dubrovčani, naravno i Šibenčani, a sudjelovali su i jedriličari iz Slovenije.

Po riječima Tea Piasevolija, inicijatora ovog događaja, našeg trenera i organizatora sa strane našeg kluba, prvih šest dana su pružili fenomenalne uvjete za trening. Stalno je bilo više nego dovoljno vjetra, a s obzirom da je puhao iz južnih i zapadnih smjerova čak se moglo trenirati i po različitim tipovima valova. Naime, u okolini Zlarina je mnogo manjih otočića koji u spomenutim uvjetima pružaju različite razine zaštite, pa samim tim i različite vrste valova koji su trenerima omogučili simuliranje regata na različitim lokacijama. Sve u svemu vrhunski uvjeti na moru koji su uz iznimnu podršku članova YC Zlarin i svih zlarinjanaca ostavili ovaj kamp svima vrlo lijepom sjećanju.

Nakon završetka kama čak desetak jedriličara i jedriličarki imaju u svom programu nastup na svjetskim i europskim prvenstvima! Naravno, među njima se nalaze i naši jedriličari.

Prvi koji je krenuo na put je Roko Copić. On i  Teo su se uputili u Francusku na Europsko prvenstvo klase Laser 4.7. Na put idu zajedno s članovima JD Val iz Crikvenice. Među njima treba istaknuti mladog Leona Kljuša koji je je trenutno zajedno s Rokom jedan od vodećih mladih laseraša u Hrvatskoj. A osim što njih dvojicu veže vrhunsko jedrenje i dobri su prijatelji u slobodno vrijeme.

Zajedno s njima na put kreće i ekipa iz Istre. Trener Theo Pizzul vodi dvije cure, Karlu Savar i Janu Jeličić koje su prvoplasirane na našoj kriterijskoj ljestvici u Laseru 4.7!

Sve u svemu vrlo jaki tim, a kako će se snaći u Francuskoj ostaje nam za vidjeti… povratak je 10. srpnja.

U ljetnom rasporedu se nalaze još i dva svjetska prvenstva. Krajem srpnja jedriličari iz Laser radiala bi trebali na put, a kandidati za mjesta u kombiju su Marko Smolić, Ante Jušić i Marin Desabota.

Drugo SP će se održati par tjedana iza ovog i to u Kielu, a ovaj put za Laswr 4.7 i na put u Njemačku bi trebao krenuti Roko Copić.

Sve u svemu vrlo opsežan i zahtjevan program je ispred naših mladića, pa njima i njihovom treneru Piasevoliju želimo puno uspjeha, sreću na putovanjima i što više realiziranih zacrtanih ciljeva!