Otvoreno PH za juniore i seniore

955

Od 2. do 30. listopada u Splitu su tri jedriličarska kluba, Labud, mornar i Split, zajedničkim snagama organizirala Otvoreno prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore (do 21 godine) u olimpijskim klasama i Otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniore u klasama 420, Laser radial, Laser 4.7 i Techno 293.

Naša ekspedicija je bila brojna i imali smo predstavnike u skoro svim klasama.

Uvjeti na moru su bili raznoliki, za svačije najbolje mogućnosti po nešto. Prva dva dana je puhala jaka bura, 3. dan je bilo zapadnjaka, a posljednjeg dana natjecanja nije ništa puhalo.

Marin Desabota je još godinu dana junior, pa je nastupio u konkurenciji 9 jedriličara iz Irske, Mađarske, Danske, Grčke i Hrvatske. Nakon 6 jedrenja završio je u ukupnom plasmanu kao 5. dok je među Hrvatima drugoplasiran sa samo jednim bodom zaostatka iza Dubrovčanina Aleca Cvinara.

Među 38 radialista imali smo tri predstavnika. Najbolje se plasirao Marko Smolić koji je nakon 6 jedrenja regatu završio na 12. mjestu kao 9. Hrvat.

Ante Jušić je zauzeo 21. mjesto i Juraj Radačić 34. Obojica bi vjerojatno završili par pozicija bolji, ali su obojica izostala prvo jedrenje, dok je Juraj imao jednu diskvalifikaciju s UFD, pa bolje nikako nije moglo biti.

Što se tiče Lasera 4.7 jedini predstavnik je bio Roko Copić i on je regatu završio na 5. mjestu s jednakim brojem bodova kao i četvrti, dok je među domaćim jedriličarima bio 4. s jednakim brojem bodova kao trećeplasirana Jana Jelčić.

Svi rezultati s regate su dostupni na ovom linku.

Foto: JK Labud – Facebook