Prvenstvo Hrvatske u match raceu

695

U organizaciji Wave Sailing centra i JK Val, u Šibeniku će ovoga vikenda biti održana finalna match race regata. Na startu u 10 sati, na šibenskoj rivi ispred topova, bit će sedam ekipa koje će se natjecati u dvobojnom jedrenju. Posljednji trening bit će održan danas, u popodnevnim satima.

Na startu finala WSC Match Racea pojavit će se hrvatske posade Hrvoja Petrovića, Tonka Rameše, Tea Piasevolija, Ante Kovačevića, Borisa Sabolića i olimpijca Pavla Kostova, dok će iz Slovenije doći posada Bojana Rajara. Osim što se radi o finalnoj WSC Match Race regati, utrka je ujedno i Prvenstvo Hrvatske. Finalna WSC Match Race regata bit će snimana s tvrđave sv. Mihovila, sa šibenske rive, iz gumenjaka te iz drona, a uskoro će se cijeli snimljeni materijal naći na WSC-ovom YouTube kanalu.

Ove se godine finalna WSC Match Race regata organizira u sklopu akcije „Tikula za Val“, kojom se prikupljaju sredstva za gradnju novih prostorija JK Val. Stoga organizatori pozivaju sve ljubitelje jedrenja i prijatelje Vala da donaciju uplate na žiro račun Jadranske banke: IBAN HR9524110061520000599 / Model HR 00 Poziv na broj 1928 – 2016.

Organizatori posebno zahvaljuju svojim partnerima na financijskoj i drugoj pomoći: Link 385, Vinarija Sladić, Agencija za nekretnine Remax, Zoran Lučić, Stipe Radošević, Dustom Sails, Sailing Point Zadar, klub Azimut te Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika.

Marko Podrug