Piasevoli, Beg, Ninić i Novaković

1419

Nakon odgode sa subote na nedjelju dobili smo najbolju klupsku posadu u monotipu za 2016. godinu. Titula najboljih je ponovno otišla posadi pod vodtsvom (ovaj put najmlađeg) Piasevolija!

Ova ekipa je potvrdila lanjsku titulu, a samo da ponovimo, sastavljena je bila od Luke Piasevolija, Frane Bega, Nikole Ninića i Luke Novakovića. Prva trojka su naši članovi, dok je Luka prijatelj iz JK Tijat koji je po propozicijama natjecanja imao pravo sudjelovanja.

Jedrilo se po laganim uvjetima u smislu kretanja zračnih masa, dok samo natjecanje nije bilo nimalo jednostavno kad se uzme u obzir značajan utjecaj morskih struja u Šibenskoj luci.

Prvi plov je krenuo po tramuntanici koja je pred kraj plova skoro pa u potpunosti nestala, ali je jedan refulčić spasio i sve posade doveo do cilja. Inače, sudjelovale su ukupno tri posade. Ostale dvije su bile predvođene Marinom Desabotom i Antom Jušićem.

Nakon malo duže pauze počelo je ponovno puhati, ali sad iz smjera Martinske, pa se regatno polje moralo kompletno zarotirati u lijevo za oko 90°. Taj novi vjetar je bio prilično stalan i preostala tri jedrenja su odjedrena jedan za drugim bez pauze.

Nakon prva tri plova svaka posada je imala po jednu pobjedu i odgovarajuća kombinacija bodova u posljednjem jedrenju mogla je donijeti posadu bilo kojoj ekipi. Pritisak na sviju je bio velik, a najbolje se s njim nosila Lukina posada te s priličnom prednošću ispred Desabote i Jušića ušla u cilj i odnijela naslov.

Čestitke pobjednicima uz veliku zahvalu Wave Sailing Centera na čijim jedrilicama se odvozila ova regata! A kako je danas izgledalo na moru možete pogledati u ovoj fotogaleriji.