Program događanja na ŠRK

828

Organizacijski odbor Šibenske regate krstaša je izišao u javnost s programom događanja pripremljenih za petak, subotu i nedjelju.

Kao i uvijek, imamo i kulturnih i zabavnih, anaravno i sportskih događanja!

Tradicionalna dobrodošlica će se održati na MB Desto na Šibenskoj rivi s početkom u 17 sati. Uz popunjavanje prijavnica i plaćanje startnina natjecatelje će dočekati vrući bakalar i zabava sa živom glazbom.

Također u petak s počektkom u 19 sati, u caffe baru Domald (par stotina metara po rivi u smjeru kluba) članovi Foto kluba Šibenik organiziraju prodajnu izložbu fotografija povodom blagdana Sv.Nikole, naziva “Čovik, brod, more”. Sav prihod izložbe ide kao prilog u izgradnju novog doma naših jedriličara, odnosno za akciju “Tikula za Val”.

Prijave će se moći nastaviti i u subotu od 9 do 10 sati, također na Destu koji će kasnije isploviti s gledateljima na panoramsku vožnju po regatnom polju.

Oni koji bi htjeli imati malo veću perspektivu i kontrolu nad cijelim poljem u samo jednom pogledu imaju mogućnost posjete Tvrđavi Barone. Javna ustanova u kulturi Tvrđave Šibenik sugrađanima i njihvim gostima omogućavaju besplatan ulazak na spomenutu tvrđavu gdje će biti upriličena i prigodna gastro ponuda po promotivnim cijenama.

Za to vrijeme na rivi će biti organiziran mobilni studio Radio Šibenika koji će imati program u živo u povodu naše regate, Šibenska narodna glazba će se prošetati i razbuditi sve one kojima se još spava, a dramsko-scenska skupina dječjeg vrtića Građa će prikazati nekoliko scena iz života starog Šibenika kroz predstavu “Luca i Stipe”.  Također će i crkvica Sv.Nikole biti otvorena za sviju cijelu subotu ujutro!

U 11 sati gradnačelnik Željko Burić će pucnjem iz topa Gradske straže signalizirati start regate, glavnog dijela cijelog ovog događanja.

Od 15 sati kreće okupljanje u Gradskoj vijećnici gdje će biti organizirana podjela ručka, lutrija i druženje, a u 17 sati zabav se seli na kat u svećanu dvoranu Gradke vijećnice. Tamo će se održati svećanost proglašenja pobjednika i podjela nagrada. Zatim je proglašenje pobjednika ovogodišnjeg ORC Kupa Hrvatske i kao posljednja točka imamo dodjelu plakete Valovi Šibenika za najpožrtvovanije traganje i spašavanje na moru u kojem je bar jedan sudionik jedrilica ili jedriličar.

I najvažniji dio za najbolje po grupama, objavit će se sudionici finalnog pripetavanja za “Kup Jadranske banke”!

Da ne bi mislili da se  sve završava u ovom fensi okruženju zabava se nastavlja do duboko u noć, a mjesto radnje je caffe bar Domino gdje od 20 sati sviju očekuje izvrsni bend.

Pripetavanje je rezervirano za nedjelju kad bi u 10 sati trebalo krenuti s prvim jedrenjima, a kad dobijemo apsolutnog pobjednika ovogodišnje Šibenske regate krstaša moći ćemo reći da je ovogodišnja priča uspješno privedena kraju!

Ako netko hoće pročitati program u PDF formatu neka klikne ovdje.