Rezultati 17. ŠRK

1239

Ugodno vrijeme za publiku na kopnu, ali vrlo nepovoljno za jedriličare na reatnom polju je obilježilo ovogodišnju Šibensku regatu krstaša.

čnu u 11 sati je dan startni signal za 35 jedrlica koje su se uputile na “burnu” rutu, odnosno prema Šibenskom mostu kao lokaciji obilaska prve oznake obaveznog obilaska.

Već ova prva oznaka se pokazala problematičnom za one koji su startali iz drugog, a pogotovo iz trećeg reda. Vjetra je bilo stvarno premalo za mnoge i do cilja je uspješno stiglo samo 6 jedrilica. Bonaca je bila tolika da je čak i neprikosnovena Fatamorgana uspjela završiti regatu tek u skraćenoj verziji regate.

O kojim sretnicima je riječ možete vidjeti u rezultatima OPEN-a, odnosno ORC-a.

Čestitamo Mati Arapovu i posadi na uspjehu, a njega i ostale koji su uspješno završili regatu možete ponovno vidjeti na moru (ako bude vjetra) na finalnom pripetavanju koje će se održati na monotip floti Platu 25 Wave Sailing Centera.

Ne moru je bila i hrpa fotografa, a dok ne objedinimo sve galerije u kojima će objaviti svoje fotografije možete pogledati dio Šibenskog opusa Dubravke Pajk i situaciju na moru Šibenčanina Emila Špeca.

Foto: Dubravka Pajk