Viceprvak Hrvatske nastavio s dobrim rezultatima

857

Najmasovnija regata “malih klasa” na završetku jeseni je tradicionalno regata Sv.Nikole u Puli.

Iako postoji nekoliko regata posvećenih zaštitniku djece i mornara ova već dugo vremena uzima najviđše pažnej i pozornosti u jedriličarskim klubovima koji se bave jedrenjem u optimistima i laserima. Naravno, bez sudjelovanja jedriličara i jedriličarki iz cijele srednje Europe to ne bi bilo ni približno spomenutom statusu, a i ove godine strani sudionici također su dali svoj veliki obol u ovoj regati.

Što se tiče jedriličara našeg kluba, oni su nastupili u Laserima 4.7 i radial.

Roko Copić, aktualni viceprvak hrvatske u klasi Laser 4.7, jedrio je iznimno dobro. U konkurenciji 68 jedriličara i jedriličarki završio je na vrlo visokom 3. mjestu! Postojala je i realna šansa za visočiji plasman, ali vrlo loš rezultat u posljednjem plovu ga je zaustavio na trećoj stepenici postolja.

Među 36 radialaca imali smo tri predstavnika. Najbolje se jedrio Marko Smolić koji je do pretposljednjeg jedrenja bio u konkurenciji za postolje, ali crna zastava ga je vratila na peto mjesto u konačnom plasmanu.

Također je dobro jedrio i Ante Jušić. Nažalost imao je OCS u prvom jedrenju i također ga ja zahvatila crna zastava kao i Marka u 5. plovu, pa se zbog velike količine bodova koje je dobio kao posljedicu tih svojih “nedjela” morao zadovoljiti 25. mjestom.

Najlošije među našim jedriličarima je jedrio Juraj Radačić. Završio je na 29. mjestu.

Po riječima njihovog trenera Tea Piasevolija, uvjeti na moru su bili vrlo teški. Slab vjetar uz vrlo jaki kurenat je stvarao poteškoće već od startne linije, jer su takvi uvjeti favorizirali startanje u samo lijevoj zoni startne linije. Većina natjecatelja je to prepoznala i nastojala se što više približiti pinu, a to je sve rezultiralo spomenutim OCS-ovima i BFD-ovima.

Uglavnom, naši laseraši su zaslužili sve čestitke za prikazano jedrenje, a tko želi rezultate malo pažljivije proanalizirati može posjetiti priloženi link.

Foto: JK Vega