Srebrena skupina za Roka

810

Prva polovina regate u Francuskoj je gotova, a sastojala se od kvlifikcija za podjelu u jakosne skupine. Od deset CRO jedara Roko je trenutno na drugom mjestu, a do pred sam kraj je bio čak i naš najbolji jedriličar!

Uglavnom, osnovni problem je što su mu već u prvom plovu “srezana krila” odnosno pred posljednju dionicu prvog plova dosuđen mu je penal i natjeralo ga na rezervirana jedrenja za cijeli ostatak prvenstva. Naime, ako se dobije i drugi penal automatski slijedi i diskvalifikacija…

Unatoč tom opterećenju Roko je ostvario par vrlo dobrih ulazaka u cilj i do zadnjeg kvalifikacijskog jedrenja je bio u konkurenciji za ulazak u zlatnu skupinu. Nažalost u posljednjem plovu je napravio svoj najlošiji rezultat i nastavak regate jedrit će u srebrenoj skupini.

Trener Teo je inče vrlo zadovoljan njegoviim nastupom, a jedino što ističe kao mjesto za značajniji napredak je startna linija. S obzirom da je ovdje jedna skupina veća nego cijela flota u Hrvatskoj to je općenito najveći problem za našu reprezentaciju. Jedina regata pred ovo Europsko prvenstvo na kojoj se moglo “trenirati” startanje u velikoj grupi jedriličara je bila na Europa kupu u Portorožu, na proljeće, ali Roko je morao propustiti zbog ozljede.

Zato je plan za drugi dio ove regate da se ona iskoristi za uvježbavanje uočenih slabih točaka za ostvarivanje što boljeg rezultata na Svjetskom prvenstvu za mjesec dana.

I za kraj ne bi bilo loše spomenuti da je Roko visoko plasiran u svojoj dobnoj skupini. Kao petnaestogodišnjak spada u najmlađe natjecatelje, a da se uspio plasirati u zlatnu skupinu jedrio bi i za neko od najboljih mjesta među svojimi vršnjacima.

Rezultate iz Francuske možete pročitati ovdje, a nešto fotografija pronaći ovdje.