Sv.Jelina u Vodicama

951

17. i 18. svibnja u Vodicama je JK Tijat povodom obilježavanja dana grada organizirao regata za optimiste i lasere. Sudjelovalo je 8 natjecatelja i natjecateljica u klasi Laser 4.7, 3 u Laser Radialu i 23 u klasi Optimist.

Sudionici su stigli iz Biograda, domaćih Vodica, Šibenika, Primoštena, Trogira i Dubrovnika, a u Vodicama ih je u subotu dočekalo lijepi, tihi dan bez previše sunca. Unatoč takvim uvjetima jedrilo se cijeli dan, a također i u nedjelju koja je bila i sunčana i vjetrovita i valovita. Čak je i naš Mateo imao jedan sudar u kojem ga je drugi Optimist udario u leđa, ali srećom bez ozbiljnih posljedica.

U Laser Radialu očekivano je pobijedio Marin Desabota, dok je na trećem mjestu završio Martin Petković koji nije jedrio u nedjelju. U Laseru 4.7 Marko Smolić, Juraj Radačić i Hrvoje Svračak su završili kao 2., 3. i 4. dok je pobijedio Betinjanac Ante Jušić koji inače  trenira skoro godinu dana u našem klubu.

Obje skupine laseraša su odjedrile maksimalan predviđeni broj jedrenja, njih 7. Optimisti su uspješno priveli kraju jedan plov manje, a na listi je pobjedničko mjesto, također očekivano, zauzeo naš Roko Copić. Na 6. mjestu je završio Šimun Vlahv, a najbolja djevojčica je bila Katja Frua koja je u ukupnom plasmanu završila na 9. mjestu, dok su od naših natjecatelja još sudjelovali Mihovil Grčić kao 17. plasiran, Marin Bačelić kao 19. te Mateo Badžim Bakalović i Marko Palinić koji su završili kao 22. i 23. na osnovu rezultata koje su ostvarili u subotu, jer u nedjelju nisu završili niti jedan plov.