Ljetna škola jedrenja

1234

Počinju upisi u školu jedrenja!

Navigare necesse est iliti ploviti se mora, latinska je izreka koja je stoljećima bila temelj postojanja gradova na moru. Šibenik dakako nije iznimka, a na tradiciji pomorskih znanja i održavanju „kulture grada na moru“ još od 1928. predano radi Jedriličarski klub Val.
Val ovoga  trenutka ima vrhunske natjecatelje u klasama Optimist i Laser, godišnje sudjeluje i organizira na desetke regata, od čega je najznačajnija, međunarodno cijenjena  „Šibenska regata krstaša“, a uskoro će useliti i u nove prostorije u Docu te u hangar u kanalu sv. Ante.
Ništa od toga, naravno, ne bi bilo moguće izvesti da u Šibeniku ne postoji interes, posebice onih najmlađih zaljubljenika u more. Stoga JK Val i ove godine organizira Školu jedrenja, te poziva djecu od 7 do 12 godina da se upišu i steknu osnovne vještine jedrenja i snalaženja na moru.

Škola jedrenja bit će održavana dva puta po dva sata tjedno te dva sata subotom i nedjeljom. Šest sati bit će posvećeno teorijskoj nastavi, dok će se dva sata raditi na motoričkoj pripremi polaznika. Polaznici će naučiti osnove jedrenja, upoznat će se s jedrilicom klase Optimist, s osnovama sigurnosti na moru, naučit će vezati čvorove, saznat će sve o vjetrovima na Jadranu, a s vremenom će se započeti i s praktičnim aktivnostima na moru.

Sve informacije kod trenera iz JK Val: Dunko Beg (098 337 267) i Teo Piasevoli (091 768 7474).