VN Mornara

1129

Od 20. do 22. veljače u Splitu je JK Mornar organizirao svoju Veliku nagradu. Tradicionalno, jedna od najjačih regata za jedirlice klase Laser, a ove godine smo je pohodili s velikim brojem jedriličara.

Kako je bilo u Splitu možete pročitati u blic izvješću trenera naših momaka, Tea Piasevolija:

Kriterij za lasere juniore… susreli smo se s konkurencijom iz hrvatske i slovenije. Nakon teških zimskih priprema gdje smo se nasmrzavali! Jaki suhi treninzi s novim kondicijskim trenerom, Krešom Vudragom.

I, eto viroze… i visoke temperature su napale tim na regati.

Naša perjanica, Marin Desabota, nažalost nemože pobjeći od ozljeda. Na početku godine slomio je prst na ruci, zatim gripa i na ovoj regati ozljeda ligamenata koljena. Čekamo “magnetsku” pa da vidimo kad se vraća u pogon.

Nažalost, zbog ozljede je morao odustati u Splitu, ali zato su se istaknuli kadeti koji su jedrili u juniorskoj konkurenciji. Marko Smolić je zauzeo 2. mjesto a Ante Jušić 4. mjesto iako je jedrio s 38°… nedostajalu su mu samo 2 boda, pa da se i onpopne na posbjedničko postolje!

I drugi mldići su zadovoljili. Hrvoje Svračak i Juraj Radačić su potencijal za budućnost i njihovo vrijeme definitivno dolazi.