18. Rogoznički kup – Otvoreno PH klase IOM

435

U Rogoznici će od 8. do 10. ožujka Jedriličarski klub Val organizirati 18. Rogoznički kup, regata RU jedrilica klase IOM koja će ove godine biti i Otvoreno Prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupu najavilo 60 jedriličara i jedriličarki iz cijelog svijeta.
Uz domaće jedriličare nastupit će još i predstavnici Norveške, Švedske, Poljske, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Malte i Brazila.
Ovo je još jednom dokaz da je Rogoznica prepoznata kao izvrsna jedriličarska destinacija, pogotovo nakon uspješno organiziranog Europskog prvenstva ove klase 2018. godine i Svjetskog prvenstva 2022. godine.
Program regate je standardan kao i na svih prethodnih 17 izdanja. U petak ujutro u 9:30 počinje jedrenje revijalnog navigacijskog plova. Start će biti na Milinama, ispred marine Frapa, pa preko mosta i poluotoka do Gornjih mula i natrag.
Ova ruta duga oko 3 nautičke milje podijeljena je u tri etape, a natjecatelji se u cilju očekuju oko podne.
Nakon kratkog odmora kreće centralni dio ovog sportskog eventa, a to je jedrenje u regatnom polju označenom plutačama.
Taj dio natjecanja traje do nedjelje poslijepodne i boduje se za Prvenstvo Hrvatske.
Organizatori poručuju svima koji se nađu taj vikend u Rogoznici da su dobrodošli na mjestu događanja, a pogotovo oni koje zanima i ovakav aspekt jedrenja i tehničke kulture.
Sve informacije o regati mogu se pronaći na www.iomrogoznica.com a ako tih dana budete spriječeni u dolasku regatu ćete moći pratiti preko live streama koji će biti postavljen na YouTube.
Regata je organizirana u suradnji s lokalnom zajednicom predvođenom Turističkom zajednicom Rogoznica, Općinom Rogoznica i Marinom Frapa, te naših vjernih sponzora NP Krka.