8. Rogoznički kup najava

1108

Ovo je osmo izdanje ove regate, a od prvog izdanja riječ je o regati modela koja ima najmasovniji odaziv u Hrvatskoj. Tako su i za ovo izdanje prijave su stigle izAustrije, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Izraela i Hrvatske. Prema prijavama se očekuje više od 30 natjecatelja, a nadamo se da neće pojaviti snježne neprilike koje mogu omesti natjecatelje u dolasku u Rogoznicu.

Regata će se sastojati od dva dijela, a prvi dio je revijalnog karaktera i jedinstven je u Hrvatskoj, a riječ je o navigacijskom jedrenju. Start ovog dijela regate na predjelu je Miline, ispred ulaza u marinu Frapa. Zatim flota ide preko rogozničkog mosta sve do druge strane poluotoka i istim putem natrag. Ukupna duljina ove rute je 3,5 nautičke milje i predstavlja pravi izazov za sve natjecatelje.

Glavni dio okupljanja u Rogoznici je standardno jedrenje oko oznaka. Ono započinje nakon završtka navigacije i traje sva tri dana. S obzirom na broj najavljenih jedrilica očekuje se da će se flota podijeliti u dvije jakosne skupine koje će jedriti naizmjenično.

Jedriličari će na Rogozničkoj rivi biti sva tri dana već od 10 sati pa do zalaska sunca, osim petka, kad će se okupiti već u 9 sati. Na regati će se moći vidjeti neke od najboljih jedriličara i u svjetskim okvirima. Nastupit će bivši svjetski i aktualni europski viceprvak u ovoj klasi, Zvonko Jelačić iz splitske Zente, zatim bivši europski prvak Marko Matić iz JK Trogir, aktialni svjetski ptvak po NAVIGA razvrstanju, austrijanac Manfred Wolfinger i cijele hrvatska IOM reprezentacija.

Ostale informacije možete pronaći na sljedećem linku