Rezultati 15. ŠRK

1289

Subotnje jutro je bilo u skladu s prognozom… kišovito! Zato je vjetar bio suprotan od prognoze i bilo ga je više nego dovoljno. Od ranog jutra puhao je umjereno jak sjeverac koji je omogućavao lašku orcu prema mostu, a u spustu nizvodno prema Mandalini tražio je od posada korištenje driftera. Neki su pokušavali jedriti i sa spinakerima, ali nisu ih mogli koristiti na cijelom kursu.

Po ovakvim uvjetima plov čiji start je dan u 11:00 je završio rekordno brzo i RO je krenuo i s drugim jedrenjem. Vjetar je bio nešto slabiji, ali kiša više nije padala. Danas vjerojatno svim jedriličarima bio najdraži podatak.

I ovaj plov je išao brzo i sa sumrakom su posljednje jedrilice ulazile cilj, a posade su se nakon raspremanja jedrilica prebacivale u caffe bar Azimut na fažol, pdjelu pehara i zabavni program.

Po protokolu je uvod u službeni dio poslijepodnevnog dijela regate bila uvodna riječ šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burića, a nakon toga je uslijedila dodjela priznanja Valovi Šibenika ovogodišnjim dobitnicima Srđanu Vitezu i Draganu Parađini koji su pozdravljeni od sviju nazočnih velikim i dugim pljeskom!

Slijedeće je bilo svečano proglašenje pobjednika po grupama kako su danas bile podijeljene jedrilice, a kakav im je raspored bio možete pročitati na donjim linkovima:

grupa 2

grupa 3

grupa 5

Salona 38

OPEN ukupno

ORC 1. plov

ORC 2. plov

ORC ukupno

Iz ovih rezultata dobiveno je i 9 posada sudionika nedjeljnog finala u triple race formatu:

1. Dubrovnik
2. Gringo 2
3. Stribor
4. Orion
5. Calvados
6. Mozak
7. Fatamorgana
8. Anđela X
9. Ladies First – wild card

 

A kako je danas bilo u Šibeniku možete vidjeti u ove tri bogate foto galerije:

prvi plov

drugi plov

podjela nagrada